Benodigheden:
4 coquilles
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel Chinese rijstwijn
½ theelepel suiker
½ eetlepel bosuien, in dunne ringetjes
1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Maak de coquilles schoon, wrijf ze in met zout en peper. Stoom de coquilles gedurende 3 minuten bij 100 C. Meng de sojasaus, de rijstwijn en de suiker, warm ze zacht op in een pan. Giet er wat saus over de coquilles, bestrooi ze met bosuien. Verwarm de olie in de wok en giet die ten slot over de coquilles.
Benodigheden (2 personen):
verse zalm 160 g
verse mango 30 g
knoflook, kleingesneden en gebakken 2 theel.
sjalot, fijngesnipperd 2 theel.
peterselie, fijngehakt 1 theel.
lichte sojasaus 4 theel.
citroensap 1 theel.
suiker 2 theel.
zout 2/3 theel.
sesamolie 2 theel.
chiliolie 1 theel.
Bereidingswijze:
Snij de zalm en mango in kleine blokjes, en schep de blokjes en de overige ingrediënten door elkaar. Opdienen in glaasjes of met hulp van een metalen ring, garneer met bieslook en lotuswortel chips.